söndag 9 november 2008

En olycka händer så lätt...

Måste skriva lite igen.
Är ett tag sen nu. Tappade tråden helt där men det kan kvitta. Vi fick en super bra semester i alla fall med kanon sol å värme. Nästan för varmt ett tag.
Nog tjatat om det nu när det snart är jul.

Idag hände nått som i alla fall inte jag kan vända ryggen till å bara slå ifrån mej med nått så simpelt som " det var inte jag" eller inte min så det får andra fixa". hade jag gjort det så hade nog kattstackarn legat blöt å kall å kanske död nu i nån buske nån stanns.

En svart hankatt (5kgs klassen)med reflex halband, blev på körd när jag var på väg hem från ett fik å dom som står där bara tittar å ingen vet vad som ska göras.

katten levde men blödde från munnen så jag och en kille tog hand om katten å började vår rundtur m bil för att hitta en vertinär som hade öppet...men nix. Å han som hade jouren(av alla vetrinärer i stan) var strängt upptagen långt utanför stan. Polisen kunde inget göra å hitta katten hittade vi ingen som ville hjälpa oss. Fanns ingen där. Vi ringe runt till flera vetrinärer å provade ta kontakt m hitta katten via telefon...men inte.

Tillslut gick jag med på att ta hem katten till mej å fortsätta ringa hemifrån.
Katten "snarkade" när han andades å var väldigt lugn hela tiden. Min egen katt Pillan var väldigt skeptisk till vad som lät bredvid mej men gjorde inget. jag trodde hon skulle flyga på buren eller nått men inget hände. Hon brukar nämligen sitta i köksfönstret å morra å andra katter så man kunde ju aldrig veta.

Tillslut fick jag tag på nån på Ultuna som visste vad som borde göras så jag å min gubbe lastade in kissen i bilen och åkte till Ultuna med missemånsen. Han jamade två gånger precis när vi stte in honom i bilen men sen blev det lungt å tyst hela vägen.
När vi kom fram berättade vi vad som hänt och vi lämnade in katten till sköterskan. Han ville inte bli ut tagen ur buren å ännu mindre att nån hött i honom. Han sprattlade vilt så jag tror nog kissen kommer att klara sej bra.

Ringde förässten till Ultuna några timmar senare å frågade hur han mådde å jodå han verkade piggna till bätter å kunde andas bättre med lite syrgas å rengöring av munnen å nosen.

Nu gäller det bara att se om man får tag på ägaren till katten. Hoppas det.Det måste finnas nån som tycker om katten för den var väldigt välmående m fin päls och halsband.

Ska väl ta en runda runt husen där i närheten av var katten blev på körd å sätta upp lite lappar så får vi se om nån hör av sej. Man kan altid hoppas i alla fall.

Jag hoppas verkligen att man hittar ägarna till katten och att han får det bra igen. // kicki